De combinatie van bos, strand, zee en polder maakt de Schoorlse Duinen een van de mooiste plekjes van Nederland.

Omgeving

Schoorlse duinen

Een combinatie van bos, duin, strand en polder maakt de Schoorlse duinen een van de mooiste plekjes van Nederland. Hierdoor kun je er eindeloos genieten. Dit maakt deze plek tot een oase waar je tot rust kunt komen maar ook op sportieve wijze actief bezig kunt zijn.

Bekijk ook eens deze foto impressie.

Het prachtige bos en heide in het Schoorlse duingebied.

Bos en heide in de Schoorlse duinen

Ons huisjesterrein ligt aan de rand van net bos. Zodra je het terreintje afloop sta je in het bos en loop je zo de duinen in. Al waar vele wandelroutes zijn uitgezet. Ook fietspaden zijn er in overvloed. De meeste routes beginnen bij het bezoekerscentrum van staatsbosbeheer “de Schoorlse duinen”. Dit bezoekerscentrum ligt op loop afstand van de bungalow. Staatsbosbeheer organiseert zomers vele activiteiten voor kinderen en volwassenen. Klik hier voor de website van het bezoekerscentrum.

De Schoorlde duinen met het Klimduin in het centrum van Schoorl

Het klimduin en de Schoorlse duinen

Het klimduin is het pronkstuk van de Schoorlse duinen. Dit zandduin ligt in het centrum van het dorp. Het duin komt uit op een plein vol restaurantjes en cafeetjes. Een prachtige plek voor kinderen om te spelen en om van een hapje en drankje te genieten. Het Klimduin ligt op nog geen 500 meter loopafstand van de bungalow en is misschien wel de bekendste plek in Schoorl.

Het strand en de zee grenzend zorgen voor een zorgeloze en zonnige strandvakantie.

Schoorl aan zee, Hargen aan zee en Camperduin

Heerlijk uitwaaien op het strand of een dagje zonnen en/of zwemmen in de Noordzee. Schoorl aan zee ligt ongeveer 5 km van de vakantiebungalow en is alleen lopend of per fiets bereikbaar. Dit maakt dat het op het strand ook zomers vaak heerlijk rustig is. Hargen aan Zee en Camperduin liggen ook ongeveer 5 km vanaf de vakantiebungalow en zijn wel per auto bereikpaar. Er is een ruime parkeerplaats waar altijd plaats is. Voor een klein bedrag kun je in de Schoorlse duinen de hele dag parkeren.

Het knusse en gezellige dorpskern van het centrum Schoorl ligt aan de duinvoet vlak bij ons vakantiehuisje..

Het dorpscentrum aan de voet van de Schoorlse duinen

Het centrum is klein maar fijn. Er is een supermarkt, leuke winkeltjes en een ruime keuze aan restaurantjes en ijssalons. In de zomermaanden is er elke dinsdag een gezellige braderie. Ook kunt u in het centrum een fiets of mountainbike huren. Wij verhuren zelf bolderkarren en kickbikes. Hiermee kun je op ludieke wijze de Schoorlse duinen verkennen.

Het prachtige polderlandschap vloeit naadloos over in de het schilderachtige landschap van bos, heide en duinen.

Polderlandschap

Naast het bos- en heidegebied grenst tegen de Schoorlse duinen ook een prachtig polderlandschap. Vanaf het duin kijk je neer op de uitgestrekte weilanden. Wanneer je over de boerelandwegen loopt of fiets zie je weilanden vol schapen en koeien. In de lente staat het vol met lammetjes en kalfjes.

Kajakken door de Bergermeerpolder of de grachten van Alkmaar.

Het is een unieke ervaring om vanuit een kajak het landschap of de drukte van de stad vanuit een heel ander perspectief te zien. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze websitepagina.

Steppen (Kickbicken) in het duingebied. Lekker actief, sportief sporten in de vrije natuur.

Actief in de Schoorlse duinen

Hou je van actief bezig zijn dan zit je in de Schoorlse duinen goed. Door het duin loopt een van de langste mountainbike parcoursen van Nederland. Ook loopt er een paardenpad en kun je ’s winters op het strand paardrijden. In Camperduin staat een sportpaviljoen waar wij eigenaar van zijn. Hier geven wij brandingkajaklessen en kunt u surfboards. Daarnaast verhuren wij kickbikes (grote steppen). Een unieke manier om sportief bezig te zijn in de duinen. Kijk voor een overzicht met strandactiviteiten op schoorlactief.

Centrum Bergen

Bergen ligt ongeveer 5 km vanaf de vakantiebungalow. Hou je van fietsen? Dan is een tochtje naar dit gezellige dorp zeker de moeite waard. Je kunt heerlijk via het duin naar Bergen fietsen. Maar door de polder is ook mogelijk. Beide routes zijn zeer mooi en erg leuk om te combineren. Ook vind je in bergen veel winkeltjes en gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Centrum Alkmaar

Alkmaar is 8 km vanaf de vakantiebungalow en is de dichtstbijzijnde stad. Er is een gezellig centrum, u kunt een rondvaart maken door de grachten of de kaasmarkt bezoeken. Alkmaar heeft veel musea waaronder het kaasmuseum, biermuseum en het Beatles museum. In Alkmaar is ook een grote speeltuin met mini-golf baan.