De combinatie van bos, duin, strand en polder maakt Schoorl een van de mooiste plekjes van Nederland.

Omgeving Schoorl

Schoorl en omgeving

De combinatie van bos, duin, strand en polder maakt Schoorl een van de mooiste plekjes van Nederland. Je kunt hier tot rust komen maar ook actief bezig zijn.


Het prachtige bos en duingebied in Schoorl en omgeving

Bos en duin

Ons huisjesterrein ligt aan de rand van het bos. Zodra je het terreintje afloop sta je in het bos en duin gebied. Er zijn vele wandelroutes uitgezet en fietspaden zijn er in overvloed. De meeste routes beginnen bij het bezoekerscentrum de Schoorlse duinen. Dit bezoekerscentrum ligt op loop afstand van de bungalow en organiseert zomers vele activiteiten voor kinderen en volwassenen. Klik hier voor de website van het bezoekerscentrum.


Het Klimduin in het centrum van Schoorl

Het klimduin

Het klimduin is het pronkstuk van Schoorl. Het is een hoog zandduin en ligt in het centrum. Het duin komt uit op een plein vol restaurantjes en cafeetjes. Een prachtige plek voor kinderen om te spelen en om van een hapje en drankje te genieten. Het Klimduin ligt op nog geen 500 meter loopafstand van de bungalow.


Het strand van Schoorl aan zee

Schoorl aan zee, Hargen aan Zee en Camperduin

Heerlijk uitwaaien op het strand of een dagje zonnen en/of zwemmen in de Noordzee. Schoorl aan zee ligt ongeveer 5 km van de vakantiebungalow en is alleen lopend of per fiets bereikbaar. Dit maakt dat het op het strand ook zomers vaak heerlijk rustig is. Hargen aan Zee en Camperduin liggen ook ongeveer 5 km vanaf de vakantiebungalow en zijn wel per auto bereikpaar. Er is een ruime parkeerplaats waar altijd plaats is. Voor € 6,- kun je daar de hele dag parkeren.


Het kleine maar gezellige centrum van Schoorl

Centrum Schoorl

Het centrum is klein maar fijn. Er is een supermarkt, leuke winkeltjes en een ruime keuze aan restaurantjes en ijssalons. In de zomermaanden is er elke dinsdag een gezellige braderie. Ook kunt u in het centrum een fiets of mountainbike huren.


Het prachtige polderlandschap in de omgeving van Schoorl

Polderlandschap

Naast het bos- en duingebied heeft Schoorl ook een prachtig polderlandschap. Vanaf het duin kijk je neer op de uitgestrekte weilanden. Wanneer je over de boerelandwegen loopt of fiets zie je weilanden vol schapen en koeien. In de lente staat het vol met lammetjes en kalfjes.


Steppen (Kickbicken) in de duinen van Schoorl

Actief in Schoorl

Hou je van actief bezig zijn dan zit je in Schoorl goed. Door het duin loopt een van de langste mountainbike parcoursen van Nederland. Ook loopt er een paardenpad en kun je ’s winters op het strand paardrijden. In Camperduin staat een sportpaviljoen waar wij eigenaar van zijn. Hier geven wij brandingkajaklessen en kunt u surfboards. Daarnaast verhuren wij kickbikes (grote steppen). Een unieke manier om sportief bezig te zijn in de duinen. Kijk voor een overzicht met strandactiviteiten op www.schoorlactief.nl.


Centrum Bergen

Bergen ligt ongeveer 5 km vanaf de vakantiebungalow. Een fietstochtje naar dit gezellige dorp is zeker de moeite waard. U kunt via het duin naar Bergen fietsen of door de polder. Beide zeer mooie routes en erg leuk om te combineren. In bergen zijn veel winkeltjes en gezellige restaurantjes en cafeetjes.


Centrum Alkmaar

Alkmaar is 8 km vanaf de vakantiebungalow en is de dichtstbijzijnde stad. Er is een gezellig centrum, u kunt een rondvaart maken door de grachten of de kaasmarkt bezoeken. Alkmaar heeft veel musea waaronder het kaasmuseum, biermuseum en het Beatles museum. In Alkmaar is ook een grote speeltuin met mini-golf baan.